Toffe tips voor een prachtige poep

Mooi gevormde billen, een strak kontje, of een knappe poep. Het is de droom van vele vrouwen, maar tegelijkertijd is het net hun nachtmerrie. Veel vrouwen zijn onzeker over hun achterste, en vinden zich daar te dik, te breed, te plat of te hangend.
Maar vrees niet langer, er bestaan oefeningen die makkelijk en snel te doen zijn, en die bij consequent toepassen een kontje opleveren uit je dromen.
De belangrijkste spier in je billen is de gluteus maximum, die samen met de gluteus medins en gluteus minimus zorgt voor de beweging van je bekken, en van je benen ten opzichte van je bekken (vooral achterwaarts).
[ad]De gluteus maximum is de grootste van deze drie spieren, en is ook degene die je het beste ziet, en die dus je kontje vormt. Het regelmatig trainen van de gluteus maximum zal je dan ook een resultaat geven dat je zeker zal bevallen! Probeer de oefeningen geregeld te doen, bij voorkeur 3 maal per week. In het begin kan je een poep wat pijnlijk worden, en kan je moeite hebben om de oefeningen uit te voeren, maar dat bewijst alleen maar dat je kontje de oefeningen best kan gebruiken 😉

Ga met rechte rug op handen en knieën op de grond zitten en strek één been volledig naar achter. Zelfs je tenen moeten naar de muur toe wijzen, een beetje boven je je eigen hoogte. Als je zo hoog bent hou je die positie 1 tot 3 tellen vast (in het begin 1, later 3), en laat je je been langzaam terug zakken naar de startpositie. Deze oefening herhaal je 12 keer, en dan doe je hetzelfde met je ander been.

Herhaal de bovenstaande oefening, maar doe dit nu met gebogen knie. Je gestrekte tenen wijzen nu dus naar het plafond in plaats van naar de muur. Je brengt je knie iets hoger dan je poep. Opnieuw herhaal je de oefening 12 keer, en dan doe je hetzelfde met je ander been.

Vanuit dezelfde positie (op handen en knieen) hef je je been terug met gebogen knie, maar dit keer niet achterwaarts maar zijwaarts (denk aan een hondje en een lantaarnpaal). Herhaal ook deze oefening 12 maal, zeer langzaam en wissel dan terug van been.

[ad]Sta recht voor een muur, of ergens anders waar je je kan tegen steunen. Hou een been recht, en span je bilspieren op. Zorg dat je deze goed voelt spannen. Dan beweeg je langzaam, met gestrekte tenen, je gestrekte been naar achter, zonder je bovenlichaam te bewegen. Opnieuw 12 maal langzaam herhalen, en wisselen van been.

Ga op het puntje van een stoel zitten, met je knieen tegen elkaar, en je voeten plat op de grond. Zorg dat je recht zit, licht achterover hangend. Hou je eventueel vast aan de leuning of de zitting van de stoel. Hef nu je hielen enkele centimeters van de grond, en open je benen zo ver mogelijk uit elkaar. Hou die positie even vast (1 tot 3 tellen), en dan langzaam terug dicht bewegen. Doe deze oefening 12 maal.

Verder zijn ook trappen doen, wandelen en lopen of joggen heel goed om mooie billen te krijgen. Dus maak er geregeld even tijd voor, en je kan deze zomer zonder achterwerkangsten doorkomen!

Laat een reactie achter