Raak de winterblues kwijt!

1. Haal wat licht in huis!

Tijdens de winterperiode zijn er veel dagen dat de zon niet schijnt, dus moet je op andere manieren het volledige spectrum licht binnenhalen dat je lichaam nodig heeft. Ga naar de electrowinkel in de buurt, en vraag naar lampen die worden aangeboden als “volledig spectrumlicht”.Gebruik deze in plaats van uw normale gloeilampen, en geniet van een heerlijke dosis zon in huis!

Deze lampen zijn beschikbaar in zowel TL- als gloeilampen. Probeer dagelijks 20 a 30 minuten van dit volledig spectrum licht te krijgen, liefst zelfs zodra je wakker wordt, en dit zal je helpen je dag goed te starten. Licht kan je echt een opkikker geven, want het stimuleert de hormonen die je een gelukkig gevoel geven. Sommige electro merken hebben dit begrepen, en brachten een hele reeks van dezelife-light lampen op de markt, zoals licht-ballen die je kan aanpassen in intensiteit en kleur, wekkers waarbij het licht ongeveer 30 minuten voordat je moet opstaan aangaat, en nog veel meer van dat.

[ad]2. Noten en zaden

Noten en zaden bevatten Omega-3 vetten, een essentiële voedingsstof voor uw gezondheid, en voor een gelukkig gevoel. Slechts een dagelijkse handvol walnoten kan al bijdragen aan de bestrijding van de winter blues. Een andere grote bron van Omega-3’s is lijnzaad. Bedenk wel dat, indien niet gemalen, het lijnzaad wel goed is voor de werking van de dikke darm, maar dat de omega-3 blijft zitten binnen in de harde schaal, en je dan dus niet kan genieten van het emotionele opkikkertje dat lijnzaad je kan bieden. Maar geen zorgen, een kleine koffiemolen doet geweldig werk in het malen van lijnzaad, en in de natuurwinkel is zeker ook lijnzaadolie te vinden.


3. Dagelijks bewegen.

Geloof het of niet, maar een dagelijkse wandeling kan wonderen doen voor je geestelijke gezondheid. Probeer eens een wandeling in te plannen op uw favoriete moment van de dag. Als dat is wanneer de zon schijnt, geeft uw wandeling u dubbel voordeel, door het extra plezier dat je krijgt van de zon. Maar denk niet dat het kalmerend effect niet bestaat tijdens een nachtelijke wandeling. Wandelen in de maneschijn kan zeer ontspannend en is een geweldig moodlifter.

4. Probeer genoeg volkorengranen, noten en zaden, fruit en groenten te eten.

Deze zijn allemaal erg hard nodig, en zijn de kern ingrediënten van een gezonde levensstijl. Gerbuik deze als het belangrijkste bestanddeel van uw maaltijden, en gebruik de andere ingrediënten, zoals vlees, meer als een aanvulling, niet als het belangrijkste onderdeel van uw maaltijd. Dit zal resulteren in je minder moe voelen, een beter humeur, en algemeen beter gevoel.

5. Wees een scout.

Geen paniek! Je moet niet gaan klimmen in de bomen en hele dag een korte broek dragen, maar probeer eens een goede daad per dag te doen. Doe opzettelijk iets leuk voor iemand anders, elke dag. Het doet goed voor anderen, geeft u een goed gevoel over jezelf, en je zal ontdekken dat je gedachten worden weggenomen van jezelf en je blues.

6. Luister naar je favoriete muziek!

Muziek is geweldig om de sfeer te verhogen, zeker bepaalde soorten muziek. Van klassieke muziek is gebleken dat het de stemming sterk kan verbeteren, maar ook andere genres kunnen je humeur er terug bovenop brengen. Zorg er wel voor dat je niet luistert naar deathrock, gothic, new wave dergelijke, aangezien die meestal niet echt verbeterend werken voor het humeur …

7. Drink meer thee.

Thee ontspant de gestresseerde spieren die leiden tot spanningen. Ook stuurt het signalen naar je lichaam om te ontspannen. Het helpt je weg te drijven van de zorgen en stress, en laat je genieten. En, als je groene thee drinkt, zijn er nog bijkomende voordelen, zoals je kunt lezen in ons artikel over de gezondheidsvoordelen van groene thee.

Laat een reactie achter