Anti stress omgeving

Spanningen in het leven. Vermijden kunnen we het niet en het is op sommige momenten zelfs onmisbaar. Maar te veel is schadelijk. Heb je veel last van stress in vindt je dit een dominerende factor in je leven? Misschien dat je omgeving daar aanleiding toe geeft?
Een rustige omgeving kan al zorgen voor een hele vermindering van stress in je leven.

We geven u al graag een paar voorbeelden om hier op een eenvoudige manier mee te beginnen:

1. Orde

Heb je in je woning veel last van tijdverlies en ergernis? Vindt je zelden de juiste papieren of spullen terug? Een ordelijk huis of appartement is niet iedereen gegeven. Maar een beetje orde kan wel zorgen voor een grotere gemoedsrust.
Begin met alles eens te sorteren en op volgorde te leggen. Zorg voor een perfect ordelijk bureau en dat je eindelijk weet wat er in je kasten ligt. Het is moeilijk om mee te beginnen, maar zorgt uiteindelijk voor een zalig gevoel van rust als het achter de rug is.

2. Lucht

Kan je je moeilijk concentreren of nadenken? Een gebrek aan zuurstof heeft dit spijtig genoeg als resultaat. De meeste interieurs en kamers zijn vervuild. Verlucht iedere kamer minstens een kwartier per dag. Je zal zien dat het je hoofd meteen vrij maakt.

3. Schoonheid

[ad]Glans en frisheid in je omgeving kan wonderen doen en werkt ontspannend op je geest. De stress zie je verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zorgt voor een foto van een mooi landschap in je woonkamer, een tekening van je kinderen aan je ijskast. Koop jezelf ook eens niets nieuws. Schaf je eens een mooie agenda aan in plaats van de gratis modellen van een leverancier.

4. Planten

Verfris je huis met groen. Zet hier en daar een plant op een zonnige plaats. Het zal de kamer meteen luchtiger maken. Een klein plantje in de badkamer doet wonderen. Het zorgt er meteen voor dat de stress plaatsmaakt voor ontspanning en het lijkt alsof je kan beginnen aan een spa in plaats van een gewoon bad.
Fris je woonkamer ook geregeld op met een bloemetje. De geur zal je geest meteen vrijmaken en het oogt ook mooi. En je moet jezelf ook af en toe een bloemetje gunnen. Dit alleen al zorgt voor een goed gevoel.

Laat een reactie achter