Ayurveda: Eeuwenoude massagetechniek

Ayurveda is een massagetechniek die zijn oorsprong vindt in de Veda’s, oude Indische geschriften, dateren van rond 3000 jaar voor Christus.

Ayurveda is een manier om je lichaam te versterken en te stimuleren op twee verschillende manieren, zowel lichamelijk, als geestelijk.

Lichamelijk, door de warmte die door de wrijvingen ontstaat. Deze warmte bevorderd de bloedsomloop, en stimuleert het lymfesysteem.

[ad]Geestelijk, Omdat de aanrakingen van de massage positief inwerken op het zenuwstelses. De zuiverheid en puurheid van de masseur is dan ook van het grootste belang voor het goede effect van de massage.

Ayurveda massage probeert de natuurlijke lijnen van het lichaam te volgen. De handen, de voeten, en de kruin zijn hierbij de belangrijkste lichaamsdelen, langs waar de spanning en afvalstoffen uit het lichaam ‘getrokken’, of vrijgelaten worden. Dit neemt de blokkages weg, en laat de energy terug vrij door het lichaam stromen.

Ayurvedic massage start meestal naar de voeten toe, waar onze basis is. Dan naar de handen toe, het hart, waar de liefde is, die het allemaal mogelijk maakt. Vervolgens naar de kruin toe, welk onze verbinding met het universum is.

Voor het beste effect moet de Ayurvedische massage dagelijks ontvangen worden, omdat het balans brengt in ons lichaam, en in ons leven. En balans is van levensbelang voor ons lichaam, net zoals eten, drinken, slapen, baden en bewegen levensbelangrijk zijn.

Laat een reactie achter