Cellulitis: de strijd tegen sinaasappelvel

Het is weer die periode van het jaar. Met de zomer kan je je vrouwelijke vormen op zijn mooist laten zien. Maar om sexy outfits tot hun recht te laten komen, moet je er spijtig genoeg wel aan werken.

Photocredit: micadew

Hier zijn enkele tips!

Typisch vrouwelijk

80 procent van alle vrouwen heeft last van cellulitis. Eerlijk is het niet, maar vooral de heupen, billen, buik en benen zijn probleemgebieden.

Hoe cellulitis aanpakken?

Spijtig genoeg geldt hier ook de regel: door het mondje. Cellulitis wegwerken vraagt geduld. Het verdwijnt niet meteen, maar met gezonde voeding, voldoende vitamines kan je er zeker een goede start van maken. Absolute no’s: snoepen, suikers, alcohol, nicotine, vette sauzen en koffie. Deze werken als een magneet op cellulitis.

De grote hamvraag: wat is gezonde voeding? Volkorenproducten zijn hier al een eerste stap van. Verse groenten zoals paprika, tomaten, wortelen zijn ideaal om de strijd aan te gaan tegen sinaasappelhuid. Andere voedingsmiddelen werken vochtafdrijvend en circulatiebevorderend: bananen, abrikozen, ananas, sinaasappels, perzik, kiwi, pruimen; bosvruchten, kersen, druiven…

Water helpt

Cellulitis is vooral een kwestie van slechte bloedcirculatie. Daarom is het ook zo belangrijk om veel water te drinken, hierdoor wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Vlees en vis bevorderen de bouw van de spieren. Als je spieren goed zijn, is de bloedsomloop dat ook. Twee liter water per dag is een must. Wie water beu is, mag zich al eens wagen aan ongezoete thee of sterk verdund, vers fruitsap.

Geen dieet

Diëten is niet meteen de ideale manier om van je cellulitis af te raken. Crashdiëten maken het alleen maar erger. Het lichaam krijgt plots minder voedingsstoffen binnen, waardoor het meer vetten zal opslaan op plaatsen waar je het liever niet ziet.

Sporten

Aan sporten ontkom je niet. Al eens gedacht aan snelwandelen, nordic walking of fietsen in combinatie met fitness of zwemmen? Neem verder wat vaker de trap in plaats van de lift, of laat de auto al wat vaker in de garage. Op die manier stimuleer je de doorbloeding optimaal.

Wisseldouche

Heet water is niet goed voor je en verslapt de huid. Een hete douche zal daarom ook geen goed doen, een wisseldouche met lauw en koud water wel. Door de afwisseling in de watertemperatuur verbetert de bloedcirculatie.

Goede zithouding

Werk je op kantoor? Zorg dan dat je een goede stoel krijgt. De anti-cellulitezit is door met een rechte rug te zitten en met je knieën lager dan je heupen. Beweeg op kantoor. Stretchingsoefeningen kunnen ook op kantoor of ga gerust tijdens de middag een eindje wandelen. Met je benen over elkaar zitten staat zo ontzettend vrouwelijk, maar is ontzettend slecht voor de circulatie. Voeten netjes naast elkaar op de grond is de boodschap.

Masseren en smeren

Goed voor de bloedsomloop zijn massages. Op de markt zijn houten massagefiguurtjes die je best in huis haalt. Al blijft het dagelijks smeren, de nieuwste producten helpen je een heel eind om je huid weer mooi strak te krijgen. Masseer de huid van de buik met ronddraaiende bewegingen met de klok mee en de benen van de enkels naar boven toe.

De laatste jaren is de kwaliteit van deze producten sterk verbeterd, maar het blijven hulpmiddelen. Zonder gezond eten en flink bewegen blijft het aanmodderen. Wie de crèmes beu is, kan een patch proberen. Gedurende een aantal uren worden met deze pleister de werkzame stoffen in de huid opgenomen.

Onthou dat crèmes of patches geen afslankwonderen zijn. Wel maken ze de benen gladder, egaler en steviger. Eenmaal in de huid gedrongen, kunnen de nieuwe generatie crèmes een beperkte invloed hebben op de vetopslag en vetafbouw. Breng iedere dag dan wel een anti-cellulitis crème of lotion aan.

Dure behandelingen

Vandaag worden er heel wat, vaak dure, toestellen en behandelingen op de markt gebracht die de vetkussentjes zouden doen verdwijnen. Sommigen werken wel degelijk, maar zijn geen definitieve mirakeloplossingen. Cellulite komt helaas terug als de patiënt zijn voedings- en leefregels verwaarloost. Ook hier is voorkomen beter dan genezen, vooral voor een gezonde portefeuille.
Schoonheidscentrum
Loop eens langs bij een goede schoonheidsspecialiste. Via massage deblokkeert zij bepaalde zones die zich vlak boven de navel, in de bikinizone, in de knieholtes en bij de enkels bevinden. Het lymfatische vocht zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en de massage zelf stimuleert de bloedcirculatie. Naast het masseren zijn de producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt, vaak geavanceerder dan de producten die we zelf kunnen kopen

Laat een reactie achter