Chlamydia Symptomen

Chlamydia is wat vaak wordt aangeduid als een ‘stille’ ziekte, omdat ongeveer 75% van de geïnfecteerde vrouwen en 50% van de geïnfecteerde mannen nooit enige symptomen vertonen. Hierdoor wordt de infectie vaak niet gediagnosticeerd of behandeld, tot er ernstigere complicaties optreden.

Vrouwen worden in eerste instantie door de bacteriën aangevallen in de baarmoederhals (de opening van de baarmoeder) en de urethra (het urine kanaal). Als in dit stadium de symptomen te zien zijn, is het meestal een abnormale vaginale afscheiding of een branderig gevoel bij het plassen. Wanneer de infectie verdergaat van de baarmoederhals naar de eileiders, krijgen de meeste vrouwen nog steeds geen symptomen van clamydia. Degenen die symptomen hebben, hebben een lage buikpijn, lage rugpijn, misselijkheid, koorts, pijn tijdens de seksuele gemeenschap, en bloeden tussen de menstruele periodes. Als de infectie zich verspreidt langs de baarmoederhals naar het bovenste voortplantingssysteem, kan permanente en onherstelbare schade optreden.

Symptomen die zich voordoen bij mannen zijn uitslag rond de penis en een branderig gevoel bij het plassen. Ook een branderig en jeukend gevoel rond de opening van de penis of pijn en zwelling van de testikels, of beide, kunnen voorkomen

Als de symptomen verschijnen gebeurt dat meestal binnen 1 tot 3 weken na de besmetting.

Laat een reactie achter