Heilzame effecten van Groene Thee

Uit onderzoek is gebleken dat groene thee meer antioxidante bescherming biedt dan de alombekende polyphenolen in de antioxidante vitaminen zoals C en E. Daarenboven is groene thee een 6% krachtiger antioxidant dan zwarte thee.
Maar, wist je dat de groene thee, net als de zwarte, witte en oolang theeen van dezelfde plant, de Camelia Sinensis komt? Het enige verschil is de manier van verwerken. Enkel bij groene thee wordt het oxidatieprocess overgeslagen, wat ook de reden is dat de thee zijn groene kleur behoudt.
[ad]Dat groene thee grote voordelen heeft voor de gezondheid was al langer algemeen bekend, maar, nu blijkt dat ook zwarte thee een positieve invloed op de gezondheid heeft. Sommige ingredienten in zwarte thee, zoals theaflavines en thearubigines kunnen als insulinevervanger gezien worden. Groene thee wordt gemaakt door hetvers gesneden blad van zwarte thee light te stomen. Bij zwarte thee daarentegen worden de bladeren geoxideerd, wat sommige bestanddelen vernietigt die groene thee zijn antioxidante en kankerbestrijdende werking geeft.

Verlaging van de Virale en Bacteriele besmettingen: Groene thee blijkt echter ook de verspreiding van ziektes tegen te gaan. Thee catechinen zijn namelijk sterke antibacteriele en antivirale bestanddelen, wat hen heel effectief maakt in het behandelen van allerlei aandoeningen, van tandbederf tot zelfs HIV, of het verlichten van griep en diarree.
Ook in zwarte thee zijn bestanddelen teruggevonden die de aanwezigheid van anti-bacteriele eiwitten in het lichaam behoorlijk verhogen. Vergeleken met koffiedrinkers, heeft een theedrinker een 400% hogere concentratie ziekte-werende eiwitten.
Het is duidelijk dat aan thee drinken grote voordelen voor de gezondheid hangen. Maar er zijn zelfs nog meer voordelen, aangezien het ook je mentale fitheid bevordert. Een study bij ouderen heeft aangetoond dat zij die regelmatig thee drinken de kans op mentale problemen met de helft verlagen ten opzichte van mensen die geen thee drinken.

Cholesterol verlagend: Onderzoekers hebben ontdekt dat door groene thee te drinken, de “slechte” cholesterol verlaagd kan worden, en, dat theedrinkers in vergelijking met niet-theedrinkers, bijna tweemaal zoveel cholesterol door hun voeding kunnen binnenhalen zonder schadelijke gevolgen.
Thee is ook de enige natuurlijk bron van fluoride voor de mens. Fluoride is wat we nodig hebben om het glazuurvan onze tanden te versterken, en bovendien vermindert het de bacterien in de mond.
Thee is ook een perfect mondwater, omdat het de groei van E.Coli en Streptokokken tegengaat.
[ad]Nog een voordeel van het drinken van groene tee is het verbeterde uithoudingsvermogen. Dit effect wordt verkregen omdat groene thee de vetverbranding verhoogt, en dat is net waar je je energie uit haalt bij langdurig sporten. Met andere woorden, je kan langer lopen of andere intensieve lichamelijke activiteit uitoefenen, waardoor je ook nog eens meer vet verbrand om in je energiebehoefte te voorzien.
Thee geeft het metabolisme een boost door de de vitamines B1 (Thiamine) en B2 (Riboflavine) die het bevat. Deze Vitamines B kan je ook in eieren en noten terugvinden. Ze zijn noodzakelijk voor het lichaam om voedsel in energie te kunnen omzetten. Riboflavine helpt het lichaam ook met de aanmaak van eiwitten. Onvoldoende opname van vitamines B kan zelfs leiden tot hartaanvallen. Met andere woorden, zet opzij die koffie, schuif weg die cola, en ga aan de groene thee, in al zijn temperaturen en varianten. Van koude groene thee met citroen (zeer verfrissend in de zomer), naar een lekkere dampende kop groene thee met munt in de winter.

Laat een reactie achter