Ontspanning met tijdschema

 

Iedereen heeft het er tegenwoordig over: ontspannen en relaxatie.
Spijtig genoeg heeft niet iedereen de tijd om daar ten volle werk van te maken en om regelmatig naar een sauna te gaan of een schoonheidssalon.
Gelukkig is dat ook niet altijd nodig. Creativiteit kan je thuis heel ver brengen zodat je je eigen wellnesscenter in je badkamer kan oprichten.
We laten je een aantal ontspanningsrituelen zien waarmee je je thuis lekker kan ontspannen. Aan jou om de ultieme vorm van relaxatie te kiezen!
Omdat het tegenwoordig altijd lijkt of de dingen nooit op tijd afkomen, proberen we je manieren te geven om je terug op te laden. Deze kleine investering in jezelf, zal je een enorme tijdwinst opleveren.
Je kan zelf kiezen welke tijdslimiet je gebruikt om terug op te laden.

5-Minuten relaxatie

Echt relaxen lukt natuurlijk niet binnen de 5 minuten. Maar het geeft je wel de kans om even je hoofd terug leeg te maken.
Deze manieren geven je deze kans om even te ontspannen in 5 minuten en je kan ze natuurlijk combineren met de andere methodes om zo je eigen plan op te stellen.

Stimuleer de zintuigen met een gezichtstoombad

Zonder heel je huishouden overhoop te zetten, kan je snel ontspannen met een stoombad voor je gezicht. Kook een beetje water, voeg er een paar druppels lavendelolie bij.
Zo heb je niet alleen deugd van de lichamelijke oppepper, maar ook van een mentale oppepper.
Door de warmte wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd met als resultaat dat je poriën wijder open gaan staan. Als je dan een créme gebruikt, krijg je een extra zachte huid.

Verzorg je voeten

Vermoeide voeten is wel het ergste wat er is. Zelfs als je rustig kan gaan zitten, voel je de vermoeide pijn nog van je voeten naar je benen trekken.
Een kort voetenbad is dan geen overbodige luxe, zeker niet als je veel loopt. Hoewel het idee van een lekker warm voetbad heel aanlokkelijk is, kan je beter kiezen voor een verkwikken koud voetbad.
Heb je de tijd om je voeten te ontdoen van eelt? Voeg wat olijfolie toe aan het water. Het zorgt ervoor dat je voeten zijdezacht aanvoelen!

Kies voor mooie handen met sterke nagels

Heb je werk waarbij je handen en nagels zwaar belast worden? Zowiezo zijn mooi verzorgde handen en nagels altijd een goed uithangbord.
Neem een badje waar je handen juist inpassen. Je kan je handen lekker baden met een paar druppeltjes rozemarijnolie erbij. Dit geeft meteen een lekker geurtje aan je handen.


20-Minuten relaxatie

Besluit je om toch even tijd voor jezelf te nemen en wil je daarmee het maximale effect behalen?
Lees dan zeker de volgende tips om met een gezichtsbehandeling je huid terug te doen stralen.

Om je vermoeide en grauwe huid terug te doen stralen, kan je het beste beginnen met een intensieve reiniging. Dit kan je doen door te beginnen met een milde scrub
en daarna een reinigende schuimgel te gebruiken.
Optimaal: je neemt een stoombad voor je een masker gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de poriën goed openstaan en dat de werkende bestanddelen goed worden opgenomen. Voeg hier
wat druppels lavendelolie toe, en de stress zal zo van je afglijden.

Gebruik een gezichtsmasker. Kies je voor een intensieve reiniging dan kan je het beste voor een kleimasker kiezen. Dit is uiters geschikt voor de vettere huid en zorgt voor een grondige reiniging
van de poriën. Hou er rekening mee dat deze maskers niet geschikt zijn voor een droge of gevoelige huid omdat deze maskers heel uitdrogend werken.. Dan kies je het beste
voor een gelmasker, een zachte crème of een peel-off masker. En vooral: probeer om eens lekker niets te doen terwijl het masker zijn werk doet. Je voelt je zo herboren.

Gebruik een zuiverende lotion om de laatste resten vuil en make-up van je gezicht te halen, zodat de crème goed kan intrekken. Gebruik dan als laatste een vochtinbrengde crème
om je huid terug helemaal te laten stralen

60-Minuten relaxatie

Wil je eens echt deftig ontspannen en al de stress zien verdwijnen als sneeuw voor de zon? Combineer bovenstaande methodes met een frisse wisseldouche. Probeer het water af
te wisselen tussen warm en koud. Kies voor 1-3 minuten lekker warm afgewisseld met 10-30 seconden koud water. Dit zorgt ervoor dat je circulatie terug helemaal op gang
geraakt en is een serieuze boost voor je huid.

This post is also available in: enEnglish (Engels)

Laat een reactie achter