Sekstips voor elke leeftijd

Als vrouw beleef je seks al op een ander niveau en naarmate een vrouw ouder wordt, krijgt ze niet alleen andere seksuele behoeften, ook de manier waarop ze seks beleeft is anders. We proberen hier wat tips te geven zodat je op elke leeftijd van een bevredigend seksleven kunt genieten.

Dertiger
[ad]Als vrouw begint het testosterongehalte in je bloed begint stilaan te minderen, maar als dertiger beleef je dan weer meer orgasmes. Als je op twintigste niet experimenteerde met zelfbevrediging, is het nu tijd om daarmee te beginnen. Dat is namelijk het geheim achter een hoge seksdrive. Ga eens op zoek naar je A-spot. Dit is een erotisch plekje in de vagina, precies in het midden tussen de baarmoederhals en de G-plek. Als je dit gaat strelen, zal je merken dat je snel vochtig wordt.

Veertiger
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen op hun veertigste hebben vaak meer seks dan jongere seksegenoten. Dit komt doordat ze vaak meer zelfvertrouwen hebben. Daarnaast begint je vagina haar elasticiteit te verliezen en je bekkenbodemspieren worden ook zwakker, dus het duurt wat langer om opgewonden te raken. Daardoor gaan vrouwen vaak onnodig denken dat er iets mis is, maar er is niets om je zorgen over te maken. Als je glijmiddel gebruikt tijdens het vrijen kan dit helpen om sneller om tot een orgasme te komen. Ook oefeningen als yoga en Pilates kunnen helpen je libido op te krikken en makkelijker tot een orgasme te komen.

Vijftiger
[ad]Na de menopauze, wordt de binnenkant van je vagina dunner en minder snel vochtig. Maar veel vrouwen vinden seks na de menopause juist bevrijdend, omdat ze niet meer zwanger kunnen worden. Deze vrouwen hebben ook meer de neiging om meer te masturberen en meer seksueel te experimenteren. Je zult het meeste plezier beleven en meer kans op een orgasme hebben als jij op hem gaat zitten. Het is ook belangrijk om nu meer tijd aan het voorspel te spenderen: oudere mannen krijgen minder spontaan een erectie dan jonge mannen.

Zestiger of ouder
Gezondheidsproblemen kunnen hun tol eisen op je seksuele leven. Diabetes verandert bijvoorbeeld je hormonenspiegel en medicatie kan je libido verminderen. Regelmatig sporten en veel lichaamsbeweging kan je seksleven een boost geven als je merkt dat je libido niet meer is wat het vroeger was. Vrouwen die fitnessen, hebben stevigere spieren en een goede cardiovasculaire gezondheid. Ze hebben niet alleen een betere lichamelijke conditie voor seks, hun hormonenspiegel zal ook beter zijn voor hun seksleven. Het is nog steeds belangrijk om je bekkenbodemspieren te trainen. Je kunt je vagina trainen door regelmatig jezelf te stimuleren of laat je partner je verwennen.

Laat een reactie achter