Vermageren voor mannen

Mannen en vrouwen zijn spijtig genoeg niet helemaal gelijk. Zeker niet als het op het kwijtraken van kilo’s aankomt. Mannen hebben hier namelijk een groot voordeel, waardoor ze sneller kunnen afvallen dan vrouwen, zelfs wanneer ze gewoon rusten of slapen. De verhouding droge spiermassa ten opzichte van vet ligt bij mannen hoger dan bij vrouwen. Mannen zijn nu eenmaal door de band gespierder dan vrouwen, en spieren verbruiken meer calorieën dan vet, ook in rust.

Dit heeft als gevolg dat mannen, als ze willen vermageren, best hun spiermassa opbouwen. Hierdoor zal hun calorieverbruik stijgen, en wanneer de inname van calorieën dan niet stijgt, of ideaal zelfs daalt, zal het lichaam vet beginnen afbreken. Hier is de simpele rekensom de richtlijn: je valt af als je minder calorieën opneemt dan dat je verbruikt. Je komt bij wanneer je meer calorieën opneemt dan je verbruikt. Dus hoe meer spieren, hoe hoger je calorieverbruik, hoe meer je afvalt (en hoe beter je er uitziet).

Muscle Man

Uiteraard kunnen ook de verschillende dieëten efficiënt werken om gewicht te verliezen, of meer lichaamsbeweging. In geval van lichaamsbeweging is het het beste om te kiezen voor uithoudingssporten, omdat het lichaam pas na ongeveer een half uur naar anaerobe verbranding overgaat, en pas dan wordt er echt vet verbrand, daarvoor werkt het lichaam vooral op de suikers aanwezig in de spieren.

Laat een reactie achter